Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Vanavond Mensenbieb in bibliotheek

Ellemieke Tempelaar- van de Geest werd enige tijd geleden benaderd door Connie Hoosbeek, programmamedewerkster bij de bibliotheek in Bunschoten-Spakenburg, om mee te werken aan een Mensenbieb op maandag 13 maart.

Dit alles ontstond omdat Connie vorig jaar was benaderd door de wethouder van cultuur Peter van Asselt, om in de bibliotheek een evenement te organiseren in samenwerking met stichting AndersOm. Hierbij dacht ze gelijk aan de Mensenbieb, waarna Ellemieke met het idee kwam van een voorstelling door Eduscenes.

Met deze plannen gingen ze aan de slag en organiseert de bibliotheek in Bunschoten-Spakenburg een avond over ‘anders zijn’ in de huidige tijd. Na een korte toneelvoorstelling van Eduscenes is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een aantal levende boeken. Connie: ,,De toneelvoorstelling van Eduscenes is interactief. Het gaat over twee jongens waarvan één van hen vertelt hoe het was geweest toen hij uit de kast kwam. Daar wordt het publiek bij betrokken. Naar aanleiding van de gesprekken die dan op gang komen, gaan we inventariseren wie met welk levend boek in gesprek wil. Dat kan één op één of in een klein groepje.”

De Mensenbieb (voor de eerste keer in Bunschoten-Spakenburg, maar bestaat al langer) in de bibliotheek aan de Oude Schans, met als thema: ‘Ik ben alles’, begint vanavond om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. U kunt gratis naar binnen. Iedereen is van harte welkom. Voel geen drempel, want die is er niet! Aanmelden kan via www.bibliotheekeemland.nl/alles.