Search
2°C
Deel dit artikel op social platform

Leerlingen Calvijnschool maken eigen Sinterklaasfilm

Groep 8 van de Calvijnschool heeft deelgenomen aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival door een Sinterklaasfilm op te nemen.

‘Bij het Unicef Kinderrechten Filmfestival krijgen leerlingen uit groep 6, groep 7 of groep 8 uit het basisonderwijs de kans om te leren over de kinderrechten door zelf een korte speelfilm (kinderrechtenfilm) te maken over een kinderrecht dat zij belangrijk vinden.’, aldus UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

In de film heeft de Calvijnschool tijdelijk een andere naam, namelijk CBS De Schoorsteen. Tijdens de film ontdekken leerlingen op de schoolplein een zwerver op een bank. Uiteindelijk blijkt dat deze ‘zwerver’ eigenlijk Sinterklaas is, die van het dak is gevallen. Sinterklaas heeft de leerlingen uiteindelijk geholpen met het maken van Sinterklaasgedichten.

De leerlingen spelen zelf mee in de film, die wordt begeleid door filmcoaches van Hollywood in de Klas. De films gaan in première op het populaire YouTube-kanaal van het filmfestival.

Donderadg is de film online gegaan en is nu al bijna meer dan 10.000 keer bekeken. Overal in het land worden op basisscholen films gemaakt voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Jaarlijks wordt één van de films uitgeroepen tot winnaar. Alle gemaakte films behandelen onderwerpen met betrekking tot kinderrechten. Elk kind en elke jongere heeft rechten, zoals vastgelegd in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Vrijwel alle landen ter wereld hebben dit verdrag ondertekend, waaronder Nederland sinds 1995. In dit verdrag worden diverse punten belicht, waaronder bescherming tegen discriminatie, het recht om een eigen mening te uiten, het recht om begrijpelijke informatie te ontvangen en het recht op vrije tijd en rust voor kinderen.

De Sinterklaasfilm