Search
2°C
Deel dit artikel op social platform

Actie Kerstpakket van start in Bunschoten

Actie Kerstpakket is weer van start gegaan. Al een aantal jaren organiseert voedsel- en kledingbank stichting de Genadebank Actie Kerstpakket. Deze actie is bedoeld voor mensen die het financieel niet breed hebben of om een andere reden een extraatje verdienen in deze feestmaand.

,,Wij hopen ook dit jaar weer een mooi pakket te kunnen samenstellen om de mensen die het goed kunnen gebruiken een hart onder de riem te steken en te laten weten dat ze gezien worden. Deze actie kunnen we natuurlijk niet doen zonder de hulp van de plaatselijke winkeliers, bedrijven, scholen en particulieren. Er hebben al veel winkeliers en bedrijven een mooie donatie gedaan in de vorm van een gift of het schenken van producten. Ook van particulieren hebben we al giften mogen ontvangen, waar we heel dankbaar voor zijn. Maar we kunnen de giften nog steeds goed gebruiken om de pakketten gevuld te krijgen. Helpt u mee om deze mensen een bijzondere kerst te geven?”

Actie Kerstpakket heeft als doelgroep mensen uit Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk die financieel de eindjes aan elkaar moeten knopen. ,,Helaas zien we dat deze groep, ook in onze gemeente, blijft groeien. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat u iemand om een andere, dan financiële, redenen dit jaar iets extra’s gunt. Onze wens is dat de pakketten bij mensen terecht komen die het echt nodig hebben en goed kunnen gebruiken.

Het aantal pakketten dat wij kunnen uitdelen, hangt af van het aantal giften en donaties wat wij mogen ontvangen. Dit zou kunnen betekenen dat wij niet iedereen die aangemeld is een kerstpakket kunnen geven. Daarom vragen wij u om alleen mensen aan te melden waar van u zeker denkt te weten dat ze het pakket goed kunnen gebruiken en dit met een duidelijke reden te omschrijven.”

Iemand aanmelden voor een pakket kan tot en met zaterdag 10 december. Wilt u iemand aanmelden voor een kerstpakket? Stuur dan een mailtje naar kerstpakketbunschoten@outlook.com.

Let bij het aanmelden op de volgende punten:

• Aanmelden met de juiste naam en adres.

• Alleen inwoners uit Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk.

• Geef aan waarom u de persoon die u aanmeldt een kerstpakket gunt.

• Aanmeldingen uit voorgaande jaren worden niet automatisch meegenomen; deze personen mogen wel opnieuw aangemeld worden.

• Als u iemand aanmeldt dan ook graag uw eigen adres of telefoonnummer achterlaten.

• Na de bezorgdatum kunt u geen aanspraak meer maken op het pakket.

• U kunt niet u zelf aanmelden.

Steun Actie Kerstpakket

Juist in dit bijzondere periode is het mooi om, om te kijken naar elkaar en een lichtje te brengen in de duisternis. Doet u mee? ,,Wilt u onze actie steunen met een gift? Dan kunt een gift overmaken t.n.v. de Genadebron op IBAN NL08RABO 0181914972 ovv. Actie Kerstpakket. Alvast bedankt.”

Heeft u nog vragen of wilt u meer inlichtingen:

kerstpakketbunschoten@outlook.com

Lub Bos: 06 – 25388171

Mirjam Meijer: 06 – 40146319

Ariska van der Tang: 06 – 29346936