Deel dit artikel op social platform

Aantal WW’ers blijft gelijk

 

Het aantal door UWV verstrekte WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Amersfoort daalde in augustus met 3,8% (landelijk 3,1%). In Bunschoten bleef dit aantal gelijk.

Het totaal aantal uitkeringen kwam eind augustus uit op 2.875, een daling van 113 uitkeringen ten opzichte van een maand geleden. In Bunschoten ontvingen 106 personen een WW-uitkering in augustus. Ten opzichte van augustus 2021 waren dat er 52 minder (- 32,9%).

In bijna alle sectoren nam het aantal WW-uitkeringen in augustus af, met uitzondering van hele lichte stijgingen in de voeding- genotmiddelenindustrie alsmede het bank- en verzekeringswezen. Het WW-percentage, dat wil zeggen het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking kwam iets lager uit dan afgelopen maand en zakte naar 1,5%. Het landelijke percentage bleef gelijk op 1,6%. In Bunschoten was en bleef dit 0,8%.

Van de 106 WW’ers in Bunschoten waren er zes jonger dan 27 jaar, zaten er 47 in de leeftijdscategorie 27-50 jaar en waren er 53 ouder dan vijftig jaar.