Deel dit artikel op social platform

Actie tegen overlast op Randmeren

 

Het afgelopen weekend vond er een actie plaats op het water van de Randmeren. Het betrof een gezamenlijke actie op handhaving van de water regelementen, nadat er meerdere meldingen en klachten over onveilige situaties op het water waren binnengekomen.

De actie werd uitgevoerd door politie Midden-Nederland, politie Oost Nederland, de Landelijke Eenheid en Rijkswaterstaat. Er zijn het afgelopen weekend ruim tachtig processen-verbaal uitgeschreven.

Met meerdere politieboten en waterscooters werden zowel zaterdag als zondag diverse waterrecreanten aangesproken en gewaarschuwd. Tussen Kampen en Nijkerk zijn ruim zestig processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere snelheidsovertredingen, waterskiën in gebieden waar dit niet is toegestaan, het niet gebruiken van het dodemanskoord door snelle motorboten, aanleggen aan boeien en geen of onvoldoende en reddingsvesten aanwezig hebben. Op het watergebied van Almere waren dit er ruim twintig, voor onder meer varen onder invloed en overtreden van de snelheid met zestig kilometer per uur.