Search
3°C
Deel dit artikel op social platform

Actie voor goed doel

Bij de Albert Heijn aan de Anthon van der Horstlaan werden vrijdag bloemstukken verkocht ten behoeve van een goed doel.

Verkopers Hendrina Ruizendaal en Hermijn Koelewijn hadden echter niet veel geluk met het weer, aangezien ze meerdere regenbuien moesten doorstaan zonder beschutting. Er was namelijk geen tent om onder te schuilen tijdens de verkoop.

De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Stichting Ushersyndroom, waarvan een kleindochter ook door deze ziekte is getroffen. Deze stichting financiert projecten en wetenschappelijk onderzoek gericht op behandeling en het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met het Ushersyndroom.

Deze erfelijke aandoening resulteert in doofheid of slechthorendheid vanaf de geboorte, gevolgd door slechter zien in de loop der tijd. Soms treden ook evenwichtsproblemen op, en uiteindelijk worden de getroffenen doof én blind. In Nederland zijn er 1.000 mensen met het Ushersyndroom, wereldwijd zijn dat er 400.000. Tot op heden bestaat er geen behandeling tegen deze aandoening.

Er werd een aanzienlijk aantal bloemstukken verkocht voor het goede doel. Of ze binnenkort weer gaan verkopen bij de Albert Heijn, weten ze nog niet. Desalniettemin overwegen ze mogelijk later dit jaar of volgend jaar opnieuw in actie te komen om geld in te zamelen. Personen die de stichting willen ondersteunen, kunnen dit ook rechtstreeks bij de stichting doen.