Deel dit artikel op social platform

Adriaan van Dis viert feest in Bunschoten

 

Adriaan van Dis is ter gelegenheid van 75 jaar bibliotheek Bunschoten op woensdag 16 november te gast in Bunschoten-Spakenburg.

Zowel Van Dis als de Bibliotheek Bunschoten hebben iets te vieren. Van Dis viert 45 jaar schrijverschap. De Bibliotheek Bunschoten viert het 75-jarig bestaan. Dat doen zij gezamenlijk tijdens Nederland Leest.

,,In samenwerking met het CultuurPlatform en de Bruna Bunschoten organiseren wij deze geweldige avond in Restaurant de Mandemaaker.” Nick van Gasteren (tandarts, artiest, scribent) geeft ook een optreden.

Toegang is 10 euro, inclusief koffie/thee en het boek Mevrouw mijn moeder van Nederland Leest. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Bibliotheek Eemland en aan de servicebalie in de Bibliotheek Bunschoten.

Adriaan van Dis is een van de bekendste schrijvers in Nederland. Zijn bekendste boek gaat over zijn moeder, Ik kom terug, waar hij in 2015 de Libris Literatuurprijs mee won. In datzelfde jaar ontving hij ook de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre.

In 2021 was zijn boek De wandelaar het Nederland Leest boek. Zijn laatste boek Vijf vrolijke verhalen schreef hij ter gelegenheid van zijn 45-jarige schrijverschap. Van Dis viert hiermee 45 jaar schrijverschap. Op woensdag 16 november vertelt Van Dis meer over het thema: oud worden, jong blijven. Dat is het thema van Nederland Leest.

Praktische informatie

• Datum: woensdag 16 november

• Tijd: 20.00-21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

• Locatie: Restaurant de Mandemaaker

• Kosten: € 10,- (inclusief koffie/thee en het boek van Nederland Leest)

• Kaarten zijn te bestellen via bibliotheekeemland.nl/vandis of aan de servicebalie van de Bibliotheek Bunschoten

Deze activiteit vindt plaats tijdens Nederland Leest (1 t/m 30 november). Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau van de bibliotheek bij deelname aan één van de activiteiten of door deze af te halen bij de bibliotheek. Het thema van Nederland Leest is dit jaar: Oud worden, jong blijven. Er zijn veel verschillende activiteiten tijdens Nederland Leest georganiseerd in de Bibliotheek. Kijk voor meer informatie op: bibliotheekeemland.nl/nederlandleest.