Deel dit artikel op social platform

Afgestoken vuurwerk in parkeergarage zorgt voor brandweerinzet

De brandweer werd vanmiddag opgeroepen naar de parkeergarage aan de Oostpoort voor een brandgerucht. Het betrof een melding zonder spoed, maar de brandweer was alsnog snel aanwezig.

Bij aankomst ging het brandalarm af in de parkeergarage. Op de brandmeldinstallaties was zichtbaar in welk gebied de rookmelder was afgegaan. Uiteindelijk bleek in de parkeergarage geen sprake van brand te zijn. Wel werd in de parkeergarage door de brandweer vuurwerk aangetroffen. Het ging om zogenoemde kortsluiters. Dit vuurwerk valt onder categorie F1. Dit wordt ook wel fop- en schertsvuurwerk genoemd.

Kinderen vanaf 12 jaar mogen dit vuurwerk kopen en afsteken. Het hele jaar is het toegestaan om vuurwerk uit deze categorie af te steken. De politie kan hier dan ook niet tegen optreden als er gaan onveilige situaties ontstaan.

Vermoedelijk is het aangetroffen vuurwerk afgestoken in de parkeergarage en daardoor het brandalarm afgegaan. Mogelijk is ook geprobeerd om de verpakking in brand te steken. De verpakking heeft namelijk brandschade. Het incident werd afgehandeld door een lokaal beveiligingsbedrijf. In het verleden is het al vaker voorkomen dat in de parkeergarage vuurwerk werd afgestoken en dat dit voor een inzet van de brandweer zorgde.