Deel dit artikel op social platform

Aftrap HackShield bij ‘t Kruisrak

 

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en woon je in de gemeente Bunschoten? Meld je dan aan bij HackShield en word Cyber Agent. Door het spelen van deze videogame leer je hoe je jezelf, je vader, moeder, opa en oma beschermt tegen gevaar op het internet.

Cybercriminaliteit. Je hebt er vast wel eens iets over gezien op het nieuws, erover gelezen of gesproken met je vrienden. Boeven zijn lang niet meer alleen op straat te vinden. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van online boeven (ook wel cybercriminelen). Ze hebben daarom iemand nodig die ze kan beschermen. Iemand zoals jij!

Hackshield is een videogame waarin kinderen leren over de gevaren van het internet. Op speelse wijze leren zij over onder meer geldezels, hacken en phishing. Door te spelen, verdien je punten en word je Cyber Agent. En dat is nog niet alles. De beste Cyber Agent(s) van Bunschoten worden namelijk op een later moment officieel gehuldigd door de burgemeester.

Om het spel te introduceren en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen tussen de 8 en 12 jaar HackShield gaan spelen, is een promotievideo gemaakt. Ook ontvangen alle basisscholen in de gemeente Bunschoten in de week van maandag 12 september een tasje met daarin posters, flyers en een brief van de burgemeester. Op vrijdag 9 september heeft burgemeester Melis van de Groep de aftrap gegeven bij ‘t Kruisrak door een van de tasjes in de klas te overhandigen aan kinderburgemeester Yilmaz Erdogan.

Wil jij alles leren over hackers en veilig internetten? Word dan Cyber Agent bij HackShield. Ga naar www.joinhackshield.com(externe link) en meld je aan.