Search
3°C
Deel dit artikel op social platform

Alzheimer Café over geheugenproblemen

Je staat op het punt om iemand te bellen, maar je bent ineens kwijt wie je wilde spreken. Of je hebt moeite om op de juiste woorden of namen te komen. Naarmate je ouder wordt, vergeet je dit soort dingen steeds vaker.

Meestal is dit onschuldig. Toch kunnen geheugenproblemen een eerste teken van (ouderdoms)dementie zijn. Volgende week dinsdag is Francijn de Graaf gastspreker in het Alzheimer Café. Zij is de praktijkondersteuner van groepspraktijk Bachlaan. Op deze avond gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek. Wat zijn de mogelijkheden om te doen, als je tekenen opmerkt van een haperend brein?

Trefpunt

Belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdag 13 februari om 19.00 uur in restaurant De Mandemaaker. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

De zorg voor mensen met dementie vergt veel energie en doorzettingsvermogen. Het is voor direct betrokkenen van belang om op tijd steun en advies te vragen, zodat men goed geïnformeerd is en ervaringen kan delen. Het Alzheimer Café biedt daartoe gelegenheid en is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners.