Deel dit artikel op social platform

Amber Dijkkamp naar Bulgarije voor missverkiezing

 

De Spakenburgse Amber Dijkkamp (21) is winnares van de Miss Grand Sea Benelux. Dat houdt in dat zij komende week de Benelux vertegenwoordigt in de internationale Miss Grand Sea verkiezing. Er doen zestig verschillende landen mee en voor de verkiezing moet Amber een week naar Bulgarije.

Van jongs af aan is al te zien dat Amber veel bezig is met haar uiterlijk. ,,Ik droeg al heel snel hakken en maakte mij jong op. Ik wilde er altijd goed uitzien en dat heb ik nog steeds. Ik vind namelijk dat je jezelf iedere dag weer verkoopt.” Vandaar dat ze op haar zestiende met modellenwerk begon. ,,Een collega waarmee ik werkte toentertijd bracht mij bij een modellenbureau in Arnhem”, vertelt Amber. ,,Ik heb hier anderhalf jaar modellenwerk gedaan, maar dat was écht een vleeskeuring. Alleen maar afvallen, afvallen en afvallen. Je moest je haar dan weer knippen en dan weer verven. Dat was echt wel zwaar. Deze tijd is dan ook niet iets wat ik op deze manier nog een keer zou willen doen.” Amber vindt een missverkiezing heel anders. ,,Daar gaat het vooral over wie jij zelf bent. Ik moet eerlijk zeggen dat je met een maatje groter wel minder snel in aanmerking komt, dat blijft gewoon zo. Maar je hoeft niet af te vallen of je haar te veranderen. Je staat er hoe jij bent en dat is het grote verschil in mijn ogen”, geeft Amber aan.

Op de vraag of Amber zelf denkt ver te komen, hoeft de miss niet lang na te denken. ,,Ja! Ik ben wel overtuigd dat ik ga winnen, want voor minder ga ik niet meedoen”, spreekt ze uit. ,,Het is logisch dat ik voor de hoofdprijs ga. Ik vind dat ik er goed uitzie en dat ik daarnaast een goed innerlijk heb. Het gaat ook zeker om je binnenkant. Ik vind dat ik een goed persoon ben en ik help graag anderen.” Is dat wat een miss hoort te zijn? ,,De perfecte miss is in mijn ogen zelfverzekerd, heeft een goed hart en staat klaar voor anderen. Het uiterlijk moet je toch ook wel een beetje mee hebben. Als je er verzorgd uitziet, dan kom je al een heel eind”, antwoordt de miss.

Naast alle leuke dingen die erbij komen kijken, krijgt Amber ook veel negatieve reacties. ,,Het valt mij op dat mensen anderen vaak iets misgunnen. Ze sturen berichtjes op Instagram met: ‘Waarom doe je mee? Je gaat toch niet winnen. Kijk hoe je eruitziet!’. Dat vind ik heel jammer. Je moet elkaar juist supporten! Wees blij voor iemand en gun een ander ook het beste”, vindt Amber. ,,Ik wil een voorbeeld zijn voor jonge meiden: ga je dromen achterna en doe wat jij leuk vindt, net zoals ik!”

Of de Spakenburgse miss nou wint of niet, ze is in ieder geval een ervaring rijker.

Lees het volledige artikel vandaag in de krant of in de app!