Deel dit artikel op social platform

Arrestaties bij grote politie-inzet

 

Vrijdagavond 15 juli heeft een politieachtervolging plaatsgevonden in Bunschoten en Eemdijk.

Met grote snelheid werd een auto achtervolgd door meerdere politievoertuigen. Ook een politiehelikopter werd ingezet. In Eemdijk kwamen een groot aantal bewoners naar buiten om te kijken. Bij een woning in Eemdijk stond een politieauto.

Op de Frans Jacobsweg stonden een aantal mensen te zwaaien en aandacht te trekken van de politie. Agenten zijn daarom gestopt. De mensen hadden gezien dat in de sloot tassen waren gegooid. Uiteindelijk heeft de agent besloten om in de sloot te springen. Meerdere tassen werden uit de sloot gehaald.

Ook was de politie aanwezig op de van Hogendorplaan. Een auto werd doorzocht door de politie en sporen werden veiliggesteld. De auto had schade opgelopen en lekte een onbekende vloeistof. Vermoedelijk is deze auto gebruikt bij de achtervolging. De auto werd meegenomen door een bergingsbedrijf.

Aanleiding voor de achtervolging was een inbraak in een woning aan de Goudoever. Agenten doen onderzoek in de woning. De politie heeft bekendgemaakt dat ze drie verdachten hebben aangehouden.