Search
2°C
Deel dit artikel op social platform

Auto rolt de haven in

De hulpdiensten werden zaterdagmiddag rond 15.25 uur gealarmeerd voor een voertuig te water aan de Havenstraat.

Bij aankomst op de Havenstraat werd er gezocht, maar er werd niets aangetroffen. Uiteindelijk bleek dat aan de Havendijk een auto in de haven lag. De gemeentelijke handhaver was al ter plaatse voordat de politie arriveerden. Het voertuig stak nog net een stukje boven het water uit. Op dat moment waren twee jongens aan het vissen alsof er niets aan de hand was.

Aan de jongens werd gevraagd of er nog personen in het voertuig aanwezig waren. Zij verklaarden dat ze gehoord hadden dat niemand meer in het voertuig aanwezig was. De persoon van wie ze dat gehoord hadden, was echter niet meer ter plaatse. Om zeker te zijn, vroegen zowel de gemeentelijke handhaver als de inmiddels gearriveerde agenten het aan meerdere getuigen. Verschillende mensen verklaarden dat ze de auto plotseling de haven in hadden zien rollen en geen persoon in de auto hadden waargenomen.

Via de portofoon werden agenten opgeroepen om de eigenaar van de auto in Amersfoort te bezoeken. Tegelijkertijd werd een bergingsbedrijf ingeschakeld. Bij de komst van het bergingsbedrijf was de auto al zo ver onder water gezakt dat deze niet meer zichtbaar was. De berger slaagde er niet in om de auto uit de haven te halen. Uiteindelijk werd besloten om de auto vanavond uit het water te halen met behulp van duikers en een kraan. Tot op heden is de eigenaar van de auto nog niet ter plaatse gekomen bij het incident.