Deel dit artikel op social platform

Avond voor naasten verslaafden

 

In 2022 organiseert Waypoint in samenwerking met Jellinek Preventie en De Boei een reeks avonden voor naasten van verslaafden. Spreker is een preventiemedewerker van Jellinek. De eerstvolgende avond vindt plaats op dinsdag 13 september. Er is ook een behandelaar aanwezig.

Soms kiezen mensen met een verslaving zelf voor hulp. Maar vaak hebben ze een zetje nodig van hun omgeving. Tijdens de avond voor naasten van verslaafden op dinsdagavond 13 september zal het gaan over verslavingsbehandeling.

Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden over wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling.

Tijdens deze bijeenkomst sluit er een behandelaar aan die al je vragen kan beantwoorden.

Jellinek biedt ondersteuning aan naasten van mensen met een verslavingsprobleem in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Tijdens de bijeenkomsten wordt ingegaan op vragen hoe om te gaan met verslaving in je omgeving. Er wordt uitleg gegeven over hoe een verslaving werkt, over motivatie om te stoppen en terugval maar ook over verslavingsbehandeling en wat naasten kunnen doen.

De laatste avond van de reeks in 2022 vindt plaats op 1 november.

Je bent van harte welkom om deze avonden bij te wonen. De avonden zijn van 19.00 tot ongeveer 20.30 uur en vinden plaats bij De Boei Bunschoten, Bikkersweg 30. Graag van tevoren aanmelden bij Diane Hop via diane@deboeibunschoten.nl of via 06 – 230 07 227.