Search
5°C
Deel dit artikel op social platform

Basisschool De Ark wandelt voor water

CBS De Ark doet mee aan Wandelen voor Water. Dit is een actief programma voor kinderen, waarbij je als klas aan de slag gaat met het thema water. Ook zit er een challenge aan vast: samen 6 kilometer wandelen waarbij er geld wordt ingezameld voor water en sanitatie projecten op scholen in Afrika en Azië.

Marloes ter Haar

,,Wij hebben hier gewoon water, maar kinderen in arme landen kunnen niet zomaar de kraan opendoen om te drinken of te douchen”, vertelt directrice Jenneke Nijkamp voorafgaand aan de sponsorloop. ,,Omdat het vandaag biddag is, dachten we: weet je wat? Wij gaan vandaag iets moois doen om de kinderen in Afrika aan water te helpen!”

Alle kinderen van de basisschool hebben zich laten sponsoren om te gaan lopen. Het sponsorgeld is bij elkaar opgeteld. ,,Dat is zo’n mooi bedrag geworden, dat ik er eigenlijk een beetje stil van ben”, geeft de directrice aan. ,,Het is zo ontzettend veel geld en ik denk dat we daar heel veel kinderen mee kunnen helpen. Dus daar mogen we ontzettend trots op zijn!”

¿Jenneke onthulde het bedrag van maar liefst € 6200,-. En toen kon het wandelen beginnen! Er werden voor de verschillende groepen routes uitgestippeld rond de school. De komende weken gaan de leerlingen zich nog meer bezig houden met het thema water. De sponsorloop was de aftrap.