Deel dit artikel op social platform

Bekroon jouw buurman of -vrouw tot ‘Gouden Buur 2022’

 

Beter een gouden buur, dan een verre vriend. Heb jij ook zo’n buur die goud waard is? Iemand die altijd voor een ander klaarstaat, iedereen enthousiasmeert voor buurtinitiatieven, het straatbeeld groener maakt of jouw pakketjes aanneemt? Zet hem of haar op Burendag op zaterdag 24 september eens extra in het zonnetje met de zesde editie van de Gouden Buur Award 2022.

Uit eerder onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam en Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt, blijkt namelijk dat buren die meer onderling contact hebben hun buurt beter beoordelen. Jouw buurman of buurvrouw nomineren kan via nextdoor.nl/goudenbuur.

Volgens het jaarlijkse buurtonderzoek van Nextdoor in 2021 bleek dat 60% van de Nederlanders wekelijks of zelfs dagelijks contact heeft met hun buren. In buurten die hoog scoren op leefbaarheid weten buren elkaar makkelijker te vinden, elkaar meer dan gemiddeld te helpen en hebben ze meer onderling contact. Het sociale aspect van je woonomgeving is daarbij van groter belang dan de fysieke aspecten en de voorzieningen. Zo zien we dat een buurt gemaakt wordt door mensen; je buren en niet de omgeving.

Nomineren kan tot donderdag 8 september, hierna selecteert Nextdoor in iedere provincie de meest inspirerende nominatie. Is dit de nominatie van jouw buurman of buurvrouw? Dan krijg je een unieke Gouden Buur Award toegestuurd en een verrassingspakket om de uitreiking nog feestelijker te maken!

Wordt jouw buur niet tot Gouden Buur van de provincie uitgeroepen? Dan kan je hem of haar alsnog in het zonnetje zetten via de digitale Gouden Buur Award die je na je aanvraag halverwege september per e-mail ontvangt.

Welke buurman of buurvrouw verdient volgens jou een award? Hem of haar nomineren voor een Gouden Buur Award 2022 kan tot donderdag 8 september via: nextdoor.nl/goudenbuur.