Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Benefietconcert Stichting Orhei met koor Stereo

 

Op zaterdagavond 3 juni organiseert Stichting Orhei in samenwerking met mannenkoor Stereo uit Genemuiden een benefietconcert.

Het idee voor een benefietconcert is in 2018 ontstaan. Jenrieta van Dalfsen en haar man Henri en twee van hun kinderen zijn reisden af naar Moldavië met een jongerenreis. Ze werd geraakt door de situatie in Moldavië en het werk wat de stichting daar jarenlang had verzet. Dit bracht haar op het idee van een benefietconcert.

Het contact met het koor Stereo uit Genemuiden was snel gelegd, omdat onder andere haar vader lid was van dit koor. Helaas liep het anders dan gedacht en gehoopt. Jenrieta werd helaas opnieuw getroffen door kanker. Tijdens haar ziekte heeft ze regelmatig met André van Oort van Stichting Orhei gesproken over het concert. Helaas brak corona uit en moest het concert uitgesteld worden, nu er weer mogelijkheden zijn kan Jenrieta het niet meer meemaken. Zij overleed op 28 april 2022.

,,Om haar wens te respecteren om met dit het concert op te halen voor Stichting Orhei, willen we dit benefietconcert alsnog gaan organiseren. Met als resultaat een avond met een mooi programma. Naast de klanken van het koor zal er samenzang zijn en een korte toelichting over het project in Causeni, Moldavië. Als special guests zullen Ruslan en Zina Ciobanu vanuit Moldavië aanwezig zijn. Ruslan zal een korte uitleg over zijn betrokkenheid bij de Stichting geven.”

Opbrengst

De totale opbrengst van het concert komt ten goede aan het zonnepanelenproject in Moldavië. Het doel is om zowel Dagcentrum Gratia als Crisisopvang Micha, onafhankelijk te maken van andere energiebronnen. Op dit moment is Moldavië steeds minder afhankelijk van gas uit Rusland en stroom uit Oekraïne. Mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. Ondanks dat zijn de energiekosten in Moldavië ook gestegen.

Met het oog op vermindering van kosten, instabiliteit van het leveren van gas en stroom en niet te vergeten duurzaamheid.Is het plan ontstaan om beide daken te vullen met zonnepanelen en de daarbij behorende accu’s.

Mocht u interesse hebben in het concert; zaterdagavond 3 juni om half 8 in CGK de Fontein in Bunschoten. De deur opent om 19.00 uur.

Kaarten zijn te bestellen via www.orhei.nl/benefietconcert of u kunt ze bij aanvang van het concert bij de deur kopen.

Kosten € 10,- per kaart, inclusief koffie of thee en wat lekkers.