Deel dit artikel op social platform

Bestuurder zonder rijbewijs betrokken bij ongeval

Er vond vanochtend een ongeval plaats op de Blauwe Reiger – Stadsgracht. Twee personen op een scooter kwamen in botsing met een personenauto.

Beide opzittende zijn lichtgewond geraakt. Een ambulance was niet nodig, want het letsel bestond voornamelijk uit schaafwonden en een wond aan een been.

De bestuurder van de scooter bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Er werd besloten om de politie in te schakelen. Dit duurde een uur, omdat de agent onderweg een melding ontving van een urgente vermissing in Amersfoort. Mogelijk waren door de staking bij de politie geen andere agenten beschikbaar. In de tussentijd heeft een voorbijganger geholpen met het invullen van de schadeformulieren.

Uiteindelijk heeft de agent geholpen met de laatste afhandelingen. De verzekering van de scooterbestuurder stond niet op de naam van de bestuurder. Hierdoor zal de schade hoogstwaarschijnlijk niet vergoed worden door de verzekeraar.

De twee personen op de scooter waren tijdens het ongeluk een zak cement aan het vervoeren. Door de klap is de zak opengegaan en lag de cement op straat.