Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Bezoek aan vlooienmarkt meest populair op Koningsdag

 

Koningsdag 2023 staat weer voor de deur! Hoe vieren we dit jaar Koningsdag? De rommelmarkt blijft het meest populair (67%), blijkt uit een peiling van Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt. De inflatie lijkt de verkopen op de rommelmarkt niet te beïnvloeden, slechts een op de vijf is voorzichtiger met geld uitgeven. Maar ruim een derde hoopt wel vanwege de inflatie een goede deal te scoren. Onderhandelen maar!

Nederland kent verschillende tradities op Koningsdag. Een bezoekje brengen aan de vlooienmarkt blijft de grote favoriet (67%). Een live optreden bezoeken (25%) of een buurtfeest bijwonen (21%) zijn andere populaire activiteiten buiten de deur. Toch blijft ook een groot deel van de Nederlandse buren thuis, bijvoorbeeld om de Oranjes op tv te kijken (25%).

Maar wat blijkt? Niet alle tradities zijn populair. Zo laat maar liefst 62 procent weten dit jaar de vlag niet uit te hangen. Wel blijft een andere traditie, het eten van een tompouce, in stand gehouden. Het is en blijft de favoriete koningsdagsnack van 46 procent van de buren.

Tips voor een gezellige Koningsdag

Nog geen plannen voor deze donderdag? We geven je graag wat tips voor een gezellige Koningsdag.

• Op zoek naar een leuk feestje of evenement bij jou in de buurt? Met de evenementenkaart van Nextdoor kun je naar Koningsdag activiteiten zoeken of er zelf een aanmaken.

• Een oranje tompouce eten of oranjebitter drinken zijn échte Koningsdag-versnaperingen. Leuk om je buren hier dit jaar op te trakteren. Maak er samen een buurtfeestje van met muziek, oranje slingers en een leuke outfit.

• Buren zijn dol op de rommelmarkt afstruinen, maar toch lukt het niet altijd om alle spulletjes te verkopen. Vaak blijven er wel een paar spullen over. Maak er iemand anders blij mee, ook na Koningsdag, bijvoorbeeld via de digitale marktplaats Gratis & Te koop.

In de gemeente Bunschoten is op Koningsdag vanaf 8.00 uur een kleedjesmarkt op het Spuiplein.