Deel dit artikel op social platform

Bezoekers vermaken zich op open dag bij Sterk

Sterk, gevestigd aan de Röntgenweg, organiseerde vandaag een open dag ter gelegenheid van de recente verhuizing van Eembrugge naar Bunschoten en het 140-jarig bestaan. De dag werd druk bezocht.

Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 140 jaar geleden, toen het begon als een klein familiebedrijf. In de loop der tijd is Sterk uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van funderingen, niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten. Ze zijn betrokken bij verschillende projecten, variërend van bouwkuipen en dijkversterkingen tot kadevernieuwingen en bergbezinkbassins,

Ook in Bunschoten hebben ze meegewerkt aan projecten zoals aan de zelfsluitende waterkering rondom de haven. Bij de aanleg van deze waterkering moesten op sommige plaatsen stalen damwanden worden geplaatst om de kade te verstevigen.

Tijdens de open dag konden bezoekers een kijkje nemen bij het funderingsbedrijf en het materieel bewonderen waarmee het werk wordt uitgevoerd. Daarnaast waren er verschillende activiteiten voor jong en oud, zoals armworstelen, springen op de springkussens, tekenen/kleuren en graven in de zandbak met een graafmachine. Er werden rondleidingen gegeven in het nieuwe kantoorpand van Sterk.

Lassen speelt een fundamentele rol in het werk van Sterk en bezoekers hadden de kans om kennis te maken met deze techniek. Ze mochten zelfs proberen hun eigen mobieletelefoonstandaard te lassen. Voor de aanwezigen werd patat gebakken en er waren ook enkele andere lekkernijen aanwezig.

De burgemeester bracht gisteren al een bezoek aan het bedrijf vanwege de verhuizing.