Deel dit artikel op social platform

Bijeenkomst Moedige Moeders

 

Vroeger maakten vaders en moeders hun kinderen weleens een beetje bang. ‘Als je niet lief bent moet je met Sinterklaas mee in de zak…’ Een kwalijke zaak vinden we tegenwoordig.

Maar af en toe verlang je ook nog weleens terug naar die tijd. Alles leek toch wel wat simpeler.

Denk eens aan een jongere die verslaafd is. Wat zou het een opluchting zijn hem/haar een poosje aan Sinterklaas mee te geven in die zak! Misschien konden Sint en Piet wel iets bereiken met zo’n jongere. Hoewel?……Jongere?….Soms is zo’n verslaafde helemaal niet jong meer. Heeft hij/zij alles en iedereen aan drugs opgeofferd. Wij ontmoetten laatst een man van 60. Aardige man, behulpzaam, lief, maar wel verslaafd. Nog steeds. Hij leefde op straat en had toch nog steeds de intentie om ‘ooit’ hulp te zoeken en te stoppen. Je hart breekt, dat kan ik u verzekeren. Maar eigenlijk kun je niet helpen. Ze moeten het zelf doen!

En gelukkig is dat mogelijk!

Schakel

De Moedige Moeders zijn inmiddels al vele jaren bezig om een schakel te zijn tussen verslaafden, hun ouders/omgeving en mensen die echt professioneel kunnen helpen. En als buitenstaander vraag je je af: waar halen ze die moed vandaan? Daar zijn ze ook duidelijk over. Die moed komt van God. Steeds weer is daar moed te putten. In de wetenschap dat ‘verslaving van de duivel komt’ is het goed steeds weer van die tegenstander om te draaien naar de Redder. Verslaafden beseffen dat vaak zelf ook. ‘Het is vaak sterker dan ik’, hoor je regelmatig. Het lijkt waar, maar gelukkig is het niet zo. Onze Verlosser is sterker!!

En daarom gaan de Moedige Moeders vol goede moed verder. Wetend dat ze de strijd hier op aarde nooit helemaal zullen winnen, maar ze hebben een geweldige Strijder aan hun kant.

Warme douche

Hebt u de moed nog niet gevonden om de strijd aan te binden? Neem dan nu eindelijk de beslissing om open te zijn. Het is alleen maar goed. Het roddelen raakt over en u zult merken dat er veel mensen om u heen komen staan. Ook in uw omgeving. Ze zullen dingen begrijpen en met u meedenken. Herkenning, erkenning, begrip vinden is als een warme douche.

Bijeenkomst

U bent maandag 28 november van harte welkom in denksportcentrum En Passant aan de Bikkersweg. Daar staat de koffie/thee om 19.15 uur klaar en om 19.30 uur begint de bijeenkomst. Belangrijk is, te weten, dat alles wat u vertelt ‘binnen de muren blijft’.

Telefonisch zijn Tiny en Geke altijd te bereiken op nr. 06 – 15 16 40 51 of 06 – 25 54 88 95.