Deel dit artikel op social platform

Brandweer heeft slechte doorgang bij incident

 

De hulpdiensten werden zaterdag opgeroepen naar de Enkhuizer Zand vanwege een reanimatie.

Naast meerdere ambulances, politie en brandweervoertuigen werd ook een traumahelikopter ingezet vanwege de ernst van het incident. De traumahelikopter is geland in een hondenuitlaatveld.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de Zuiderzeelaan en Enkhuizer Zand slecht begaanbaar te zijn voor de hulpdiensten. Vooral de ladderwagen van de brandweer had veel moeite. Enkele mensen hebben met spoed hun auto ergens anders neergezet.

Uiteindelijk is de ladderwagen tegen een geparkeerde bestelbus gereden. Deze bestelbus stond in de buurt van een bocht geparkeerd.

In belang van de patiënt zal het de brandweer ook niet verantwoord zijn om eerst te wachten tot alle voertuigen weg waren. Hierdoor zal het dan lang duren voordat het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd kan worden. Bij het gras stond ook paaltje en daar moest ook rekening mee gehouden worden bij het maken van een bocht. Volgens de wet is het ook niet toegestaan om binnen vijf meter van een wegsplitsing te parkeren.

Agenten hebben foto’s gemaakt van de opgelopen schade. Brandweerlieden hebben het raam verwijderd bij de bovenverdieping van de woning van het slachtoffer. Hierdoor kon het slachtoffer via het raam naar beneden gehaald worden. Het incident trok veel bekijks van buurtbewoners. De toestand van het slachtoffer is niet bekend.