Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Bunschoten ontvangt bijna 1,4 miljoen voor versnelde bouw woningen

145 gemeenten ontvangen een bijdrage uit de Startbouwimpuls (SBI) zodat de bouw van ruim 31.000 nieuwe woningen versneld van start kan gaan.

Ongeveer 80% van de nieuwe woningen valt in de categorie betaalbaar. Vierentwintig projecten van de 362 projecten die een bijdrage krijgen, starten nog dit jaar. De rest gaat volgend jaar van start en de laatste volgen uiterlijk in 2025. Door de SBI-bijdrage wordt de dip in de woningbouw beperkt. Dit maakte minister Hugo de Jonge vandaag bekend tijdens de Dag van de Volkshuisvesting.

Minister De Jonge: ,,Door gestegen rente en bouwkosten is het moeilijker geworden om nieuwe woningen te bouwen. Met de extra financiële steun aan gemeenten door de Startbouwimpuls, maken we de opdracht waar om met meer tempo en meer regie, te blijven doorbouwen aan meer betaalbare woningen. Met deze bijdrage kan de bouw op al vergunde locaties toch van start gaan. Dat is ook het doel van de Startbouwimpuls: projecten die door de moeilijkere bouwomstandigheden dreigen te stagneren, weer vlot trekken. Snel bouwen wat vergund is én snel vergunnen wat op korte termijn gebouwd kan worden. Zo helpen we om de dip in de woningbouw te beperken en sneller te herstellen.”

Voor de Startbouwimpuls is in totaal € 300 miljoen geïnvesteerd. Bunschoten ontvangt voor twee projecten in totaal € 1.377.000,-. Hiermee kan de bouw van 174 woningen versneld van start gaan. De start is in het tweede kwartaal van 2024.