Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

Bunschotense verenigingen halen € 10.000,- op met Grote Clubactie

Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Bunschoten haalden samen € 10.044,- op.

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: ,,Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

350.000 leden van 5.500 verenigingen gingen samen langs de (digitale) deuren. Van voetbalvereniging tot fanfare en van gehandicaptenvereniging tot postzegelverzamelaarsclub.

Energieprijzen rijzen de pan uit, inflatie is op een ongekende hoogte en alles wordt duurder. Ook voor verenigingen. De Grote Clubactie maakt het voor clubs mogelijk om ook in deze dure tijden extraatjes te blijven organiseren voor hun leden. Zo kunnen verenigingen nieuw materiaal aanschaffen, vrijwilligersdagen organiseren en nog veel meer. Uit liefde voor de club hebben mensen zich meer dan bereid getoond om een steentje bij te dragen.

Dit jaar deden in Bunschoten vier clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op:

BC Shooters € 3.273,-

CGV Agilitas € 3.078,-

HVBS € 1.932,-

De Gouden Adelaar € 1.761,-

Hiervan gaat 80% naar de club.