Search
16°C
Deel dit artikel op social platform

Campagne stimuleert ouders en leerlingen om veiliger naar school te komen

De aftrap van de campagne ‘Safe, bij de bel!’ vond vanochtend plaats bij de Bavinckschool. Het hoofddoel van deze campagne is om meer ouders en kinderen aan te moedigen om te voet of met de fiets naar school te komen, met als gevolg een veiligere omgeving tijdens het ophalen en wegbrengen van de kinderen.

Bij de Bavinckschool ontstaat met name een gevaarlijke situatie door automobilisten die in de straat keren. De school heeft wel een ‘Kiss & Ride’-zone op het schoolplein waar ouders even kunnen stoppen zonder te hoeven keren, maar sommige ouders willen hun kind naar de deur brengen en parkeren daarom in de straat. Dit resulteert in keerbewegingen bij vertrek. Het liefst ziet de school dat deze ouders parkeren op de Westdijk en het laatste stukje lopen. Op de dijk is een trap richting de straat van de school.

Tijdens de aftrap stonden leerlingen op het schoolplein met borden om ouders uitleg te geven over de campagneweek. Een groot aantal ouders en kinderen waren al te voet of met de fiets te komen. Ook werden complimenten uitgedeeld aan de ouders die al zonder auto naar school kwamen. De leerlingen kunnen een beloning krijgen door lopend of op de fiets naar school te komen.

,,Tijdens de Safe, bij de bel week worden ouders en kinderen uitgedaagd om een week lang lopend of op de fiets SAFE, bij de bel aan te komen. Dit wordt onder andere gedaan door de kinderen te belonen voor hun actieve gedrag, door ouders te informeren over de voordelen van bewegen en door kinderen te betrekken bij het onderwerp. Na de Safe, bij de bel week vindt er een groepschallenge plaats. Twee weken lang strijden de klassen tegen elkaar om de actiefste klas van de school te worden. Dit alles om te zorgen dat kinderen vaker lopend of op de fiets naar school komen voor een veiligere schoolomgeving”, aldus de gemeente Bunschoten die de campagne organiseert.