Deel dit artikel op social platform

Coalitie Bunschoten: ruim baan voor horeca

Onder het motto ‘Bouwen aan de toekomst!’ hebben CAP, CDA en VVD een coalitieakkoord gesloten.

,,We gaan keihard werken voor onze inwoners aan de toekomst van onze mooie gemeente Bunschoten met haar vier waardevolle kernen: Bunschoten, Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen. Daarbij bestendigen we de lijn die we ingezet hebben in de afgelopen periode. Dat betekent een gemeente die bewuste keuzes maakt in plaats van achter de feiten aan te lopen”, aldus de gezamenlijke partijen.

De coalitiepartijen zijn trots op het bereikte onderhandelingsresultaat: ,,We gaan voortvarend aan de slag om samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners, gemeentelijke organisatie en de andere fracties in de gemeenteraad te werken aan de vele uitdagingen de komende jaren. We willen met elkaar bouwen aan de toekomst van onze gemeente.”

Een van de punten uit het coalitieakkoord is dat de sluitingstijd van de horecazaken in de gemeente Bunschoten wordt vrijgegeven. ,,Het is aan de ondernemers zelf te bepalen hoe laat zij hun ondernemingen sluiten. De uiterste inlooptijd blijft op 01.00 uur staan. Dit geldt ook voor de sluitingstijd van de terrassen om 01.00 uur. We onderzoeken een mogelijke beperkte uitbreiding van de terrastijden op evenementen- en/of warme dagen.”

Het vrijgeven van de sluitingstijd was voor de SGP reden om uit de onderhandelingen te stappen.

Woensdagavond wordt het coalitieakkoord besproken in de gemeenteraad.