Deel dit artikel op social platform

Collecteer jij mee voor de Hersenstichting?

 

Van 30 januari tot en met 4 februari 2023 wordt de Hersenstichtingcollecte gehouden. De voorbereidingen voor deze collecte zijn in volle gang. Voor Bunschoten-Spakenburg is de Hersenstichting op zoek naar collectanten.

Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Deze aandoeningen hebben een enorme impact op de patiënt zelf én de omgeving. Ook al is de aandoening niet altijd zichtbaar, iedereen kent dus wel een iemand die hier aan lijdt. Een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Zowel lichamelijk als geestelijk kunnen grote problemen ontstaan. Ook voor naasten verandert het leven vaak ingrijpend.

Met uw inzet als collectant kunt u bijdrage aan de doelstellingen van de Hersenstichting. ,,Met meer geld kunnen we meer onderzoek financieren en daardoor kunnen we beter begrijpen hoe de hersenen werken. Alleen dan kunnen we de hersenen gezond houden, hersenaandoeningen genezen en de patiëntenzorg verbeteren.

Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en voeren we vernieuwende projecten uit. Daarom vragen wij uw inzet tijdens de collecteweek in uw eigen wijk.

U kunt (in de meeste gevallen) zelf aangeven in welke straat en hoelang u wilt lopen. Wat u ook doet, u helpt de Hersenstichting en mensen met een hersenaandoening.”

Voor meer informatie of opgeven voor de collecte kunt u contact opnemen met de regiovertegenwoordiger Petra Nieuwenhuizen, tel. 06 33 32 33 86 of mail naar collecte@hersenstichting.nl.