Deel dit artikel op social platform

Collecteweek Diabetes Fonds

 

Van 31 oktober tot en met 5 november wordt de collecte gehouden voor het Diabetes Fonds.

,,Wij zijn ontzettend blij met alle collectanten die langs de deuren van Bunschoten/Spakenburg en Eemdijk gaan. Wij vinden het heel belangrijk dat er iets aan diabetes wordt gedaan. Iedereen kent wel iemand met diabetes. Het is een rotziekte met ernstige gevolgen. Daarom is onderzoek zo belangrijk, zodat minder mensen diabetes krijgen en het te voorkomen en te genezen is.’

Manieren om te doneren

Doneren kan door contant geld in de collectebus te doen of makkelijk en veilig te betalen door middel van de QR-code op de collectebus of de legitimatiekaart van de collectant. Als mensen de collectant hebben gemist, kunnen ze heel makkelijk, veilig en anoniem betalen via de QR-code op de donatieflyer of eenmalig via diabetesfonds.nl/geven.

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Van hen heeft 10 procent diabetes type 1, een vorm van diabetes die je als peuter al kunt krijgen. Hierbij vernielt het afweersysteem de cellen die insuline maken. Het hormoon insuline regelt de bloedsuiker. Daarom moeten mensen met diabetes type 1 hun bloedsuikerwaardes continu onder controle proberen te houden. Dat doen ze door meerdere keren per dag de bloedsuiker te meten, de dosis insuline te berekenen en deze toe te dienen via spuit of insulinepomp. Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Regelmatig afwijkende bloedsuikerwaardes kan bij diabetes leiden tot complicaties zoals blindheid, uitval van nieren, schade aan hart- en bloedvaten en zenuwstelsel.

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. ,,Vrij van diabetes, daar vechten we voor! Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Dat doen we door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen en het uiteindelijke doel: genezing. En door de gezonde keuze makkelijker te maken onder meer door leefstijltips te geven.”

Wilt u zich opgeven als collectant of wijkhoofd dan kunt u contact opnemen met Reinie ter Beek, tel. 06-25488144 of Steventje Koelewijn, tel. 06-48657508.