Deel dit artikel op social platform

Corlaer College blaast reis naar Moldavië af

‘Spanning, zorgen, maar ook vastberadenheid. De stemming in Moldavië wordt gedomineerd door de Russische invasie in buurland Oekraïne.

De autoriteiten, internationale organisaties en gewone burgers bieden hulp aan tienduizenden vluchtelingen. Tegelijkertijd houden ze pro-Russische separatisten en zo’n 2.000 man Russische troepen nauwlettend in de gaten.’ Zo start een recent NOS-bericht over de situatie in Moldavië. De situatie is gespannen en de noodtoestand is van kracht.

De projecten van de lokale Stichting Orhei lopen uiteraard door, maar de nieuwe ontwikkelingen hebben helaas wel consequentie voor de jongerenreis van het Corlaer College.

13 mei van dit jaar zouden leerlingen en hun docenten van het Corlaer College in Nijkerk afreizen naar Causeni in Moldavië. Vanwege bovengenoemde situatie, hebben de deelnemers, schoolleiding en ouders besloten de reis geen doorgang te laten vinden.

Het risico vinden zij te groot. Geprobeerd wordt om via lopende contacten een nieuw project in bijvoorbeeld Roemenië te vinden om op deze manier toch een ‘expeditie’ te kunnen organiseren.

De leden van Stichting Orhei begrijpen hun overwegingen en wensen hen alle goeds met hun verdere werkzaamheden.