Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Daling WW-uitkeringen in Bunschoten

 

In april 2023 werden er in de arbeidsmarktregio Amersfoort 2.828 WW-uitkeringen verstrekt, een daling van 1,5% ten opzichte van de maand ervoor. In Bunschoten was sprake van een daling van 3,9% (van 128 naar 123).

In vergelijking met april 2022 daalde het totaal aantal verstrekte WW-uitkeringen in de regio Amersfoort met 12,4%. De daling in Nederland bedroeg 10,6 %. In Bunschoten daarentegen was sprake van een stijging van 3,4%.

Van de 123 personen die in april een WW-uitkering ontvingen waren er 12 jonger dan 27 jaar, 62 zaten er in de leeftijdscategorie 27-50 jaar en 49 waren er ouder dan 50 jaar.

Met name in de horeca daalde het aantal WW-uitkeringen in de regio Amersfoort bovengemiddeld ten opzichte van een maand eerder.

Het tekort aan personeel wordt in nagenoeg alle sectoren ervaren. Werkgevers proberen op allerlei manieren tekorten aan te vullen. Eén van de manieren is om huidige werknemers meer uren te laten werken. Uit onderzoek is gebleken dat een aanzienlijke groep werknemers hier wel voor voelt, maar belemmeringen ervaart, zoals de onmogelijkheid om kinderen naar de kinderopvang te brengen. Het personeelstekort in de kinderopvang zorgt er voor dat meer mensen thuis voor hun kinderen moeten zorgen in plaats van beschikbaar te zijn om meer uren te gaan werken.