Deel dit artikel op social platform

De stembussen zijn geopend

Er kan vandaag al gestemd worden! Aankomende woensdag zijn officieel de gemeenteraadsverkiezingen, maar vandaag en morgen zijn er al locaties waar iedereen zijn of haar stem uit kan brengen.

Marloes ter Haar

Op het gemeentehuis en in de Maranathakerk kan er vandaag vervroegd gestemd worden. Vanochtend om 07.30 zijn de stemlocaties opengegaan en tot 21.00 uur kan je hier terecht. Morgen kan er ook gestemd worden in het gemeenthuis, maar de tweede locatie is dan de Immanuelkerk. Daarbij zijn dezelfde openingstijden van toepassing.

Met jouw stem kun je invloed uitoefenen op wat er in de gemeente Bunschoten gaat gebeuren. Tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen wordt de samenstelling van de gemeenteraad bepaald. Iedereen die stemgerechtigd is en 18 jaar of ouder heeft thuis een stempas ontvangen. Neem deze mee met stemmen plus een geldig identiteitsbewijs.

Als je niet in de gelegenheid bent om te stemmen, kun je ook iemand anders hiervoor machtigen. Dit kan via de achterkant van de stempas.

Vanwege corona waren er twee extra dagen ingepland om vervroegd te kunnen stemmen. Mensen konden op die manier komen stemmen op een rustig moment. Deze dagen staan nog steeds en iedereen mag hier gebruik van maken! Woensdag zijn er elf locaties geopend om te stemmen. Ook deze stemlocaties zijn open vanaf 07.30 tot 21.00 uur.