Deel dit artikel op social platform

DEVENTit wijst met Atlantis de weg door archieven en collecties

 

De wortels van het softwarebedrijf DEVENTit liggen in 1998. Peter van Diermen werkte destijds als software ontwikkelaar bij Advisie, een groot softwarebedrijf.

Peter werkte aan verschillende projecten. Eén daarvan was een archiefbeheerssysteem in opdracht van drie gemeentearchieven. Een oplossing om hun archieven en beeldmateriaal vast te leggen. Toen het pakket bijna gereed was, kreeg Peter de kans de afdeling over te nemen, inclusief opdrachten, contracten en personeel. Op 1 januari 1998 was de verzelfstandiging een feit en werden de werkzaamheden door DEVENTit BV voortgezet. Het bedrijf bestaat volgend jaar 25 jaar. In die jaren is het uitgegroeid tot een betrouwbaar en innovatief softwarehuis met een professioneel en gedreven team medewerkers, dat zich er dagelijks voor inzet erfgoed zichtbaar en bruikbaar te houden. Het bedrijf heeft veel te bieden. Werken bij DEVENTit is een waar eldorado.

Vandaag in de Bunschoter de rubriek Bedrijf in beeld een uitgebreid portret van DEVENTit. Daarin komen Laurens van Diermen (eindverantwoordelijk voor verkoop, relatiebeheer en marketing), Anne-Wil van Diermen (officemanager) en Wouter Heinen (support en testwerk) aan het woord.