Search
3°C
Deel dit artikel op social platform

Dichterbij Clown in Alzheimer Café

In het Alzheimer Café in november is een speciale gast aanwezig, Jochum van der Wal. Hij is Dichterbij Clown. Dichterbij Clowns zijn maatjes voor mensen met dementie.

Zij kennen het verloop van verschillende vormen van dementie. Bovendien kunnen zij zich verplaatsten in de belevingswereld die daarbij hoort. Als Dichterbij Clowns komen zij dichter bij de medemens met dementie, omdat ze op respectvolle wijze de juiste afstand bewaren. Dat doen ze door aan te sluiten bij de beleving van het moment en door het erkennen van de persoon voor wie ze spelen. Het belooft een bijzondere avond te worden

Belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdag 14 november om 19.00 uur in restaurant De Mandemaaker, Kerkstraat 103. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

De zorg voor mensen met dementie vergt veel energie en doorzettingsvermogen. Het is voor direct betrokkenen van belang om op tijd steun en advies te vragen, zodat men goed geïnformeerd is en ervaringen kan delen. Het Alzheimer Café biedt daartoe gelegenheid en is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners.

Voor meer informatie kunt u terecht bij De Boei, via telefoonnummer 033 – 299 29 22 of via email m.bergsma@alzheimervrijwilligers.nl.