Search
2°C
Deel dit artikel op social platform

Donderdag wintermarkt in Spakenburg

Op donderdag 30 november is er tussen 15.00 en 21.00 uur weer een sfeervolle Wintermarkt in het centrum van Spakenburg. Voor last minute sinterklaascadeaus of je eerste kerstinkopen.

Tijdens die Wintermarkt kun je echter niet alleen lekker shoppen, maar ook samen genieten van lekker eten en drinken in een winterse omgeving met vuurkorven, lichtjes en muziek. Er zijn sfeervolle kraampjes met overheerlijke chocolademelk, glühwein, oliebollen en erwtensoep.

Opwarmen

Grandcafé 033, Café de Krâplâp en Sjik Borrels & Bites staan samen in de gezellige winterbar, waar je een lekker drankje kunt kopen. Maar, heb je op de zaterdagmarkt van 25 november een kaartje ontvangen voor gratis warme chocomelk, glühwein of erwtensoep, dan kun je dat hier gratis afhalen. Dit is mogelijk gemaakt dankzij de zaterdagmarktondernemers, Broekhuis Catering, Slijterij Henk Peter en de Jumbo.

Kersttrein

Ook dit jaar rijdt er een kersttreintje rond, dit jaar zijn er zelfs twee! Het treintje vertrekt vanaf de de Sluisweg en de hoek Westdijk/Havenstraat en rijdt een rondje door het centrum van Spakenburg. Tickets voor de kersttrein (voor kinderen) zijn gesponsord door deelnemende winkeliers in het centrum van Spakenburg. De treintickets krijg je tot en met 29 november bij je aankopen bij de deelnemende winkels. Alleen met een ticket heb je toegang tot de kersttrein. Die tickets zijn ook verkrijgbaar bij de treinhaltes Spuistraat en hoek Westdijk/Havenstraat, maar op=op, want er is een maximum aan het aantal kaartjes.

Sfeer op de markt

Op en rond de markt wordt het extra gezellig door de muziek van Mr Dixieland en een kerstkoor dat een aantal keer optreedt. Ook is er een ‘levende kerststal’ en kun je marshmallows roosteren. En natuurlijk zullen alle kraamhouders er samen voor zorgen dat het een supergezellige wintermarkt gaat worden in ons mooie centrum.