Deel dit artikel op social platform

Druk en heet op derde Spakenburgse Dag

 

Vandaag vond de derde Spakenburgse Dag plaats. Het beloofde een warme dag te worden en dat was het ook. Desondanks liepen er massa’s toeristen af en aan.

Net zoals de eerste editie van twee weken terug was het warm met rond de dertig graden. Toch was het dit keer veel drukker dan de eerste Spakenburgse Dag. Dit kwam waarschijnlijk, omdat het hele land nu écht officieel vakantie heeft. Ook het zuiden.

Hordes met mensen liepen richting het centrum om de klederdracht te bewonderen, een visje te eten, een bottertocht te maken of te snuffelen op de rommelmarkt. De dag startte met een optocht van de Spakenburgse klederdrachtsgroep vanaf het podium. Vervolgens liepen ook de andere Nederlandse klederdrachtgroepen een route. Het Spakenburgse koor ‘De Hoop’ zong een lied speciaal geschreven voor de 50e editie van de Spakenburgse Dagen.

‘s Middags konden kinderen weer een kraplap pimpen en was er zelfs een presentatie met ouderwetse ondermode.

Vanavond kan er weer gefeest worden op het Spuiplein, want er is een dj aanwezig. Volgende week is alweer de allerlaatste Spakenburgse Dag van dit jaar. Druk op de foto en swipe naar links voor een sfeerimpressie!