Deel dit artikel op social platform

‘Eens ging de zee hier tekeer’

 

Het CULTUURplatform organiseert regelmatig een cultureel café over uiteenlopende onderwerpen die met kunst, cultuur en geschiedenis te maken hebben. Als afsluiting van de september KUNSTmaand organiseert het platform een boeiende en gezellige avond over de geschiedenis van Spakenburg.

Eva Vriend vertelt deze avond over haar boek die de gevolgen laat zien van de afsluiting voor de plaatsen rondom de Zuiderzee en de gevolgen voor de vissers, ook uit Spakenburg. De populaire NPO-serie ‘Eens ging de zee hier tekeer’ is ook gebaseerd op het boek van Eva Vriend. Zij vertelt deze avond over haar boek en haar betrokkenheid bij de NPO-serie.

De Lokale Omroep Spakenburg (LOS) heeft een mooie serie gemaakt over de geschiedenis van Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk. Tijdens de avond worden fragmenten hiervan getoond en wordt verteld over de totstandkoming van deze bijzondere serie.

In Museum Spakenburg is vanaf 22 september de schilderijen expositie te zien van Klaas Zwaan. De schilderijen laten oud Bunschoten-Spakenburg zien. De aanwezigen worden alvast meegenomen langs zijn mooie werken. Ook is het mogelijk dat bezoekers de expositie van Klaas Zwaan bezichtigen.

Het cultureel café wordt gehouden op woensdag 21 september in Museum Spakenburg en begint om 20.00 uur.