Deel dit artikel op social platform

Eerste vrachtwagen met hulpgoederen onderweg

De Genadebron is al een eind op weg met de inzamelingsactie Bunschoten voor Oekraïne.

Marloes ter Haar

Vandaag gaat de eerste vrachtwagen onderweg naar Polen. Vanuit daar zullen de ingezamelde spullen naar verschillende plaatsen in Oekraïne worden gebracht.

,,Na het brengen van de goederen komen we in een volgende fase. De gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Er komen vluchtelingen naar ons dorp met de hoop een veilige plek te vinden. Hierbij willen we natuurlijk hulp bieden zoals alleen Bunschoten-Spakenburg dat kan en zoals we dat ook hebben laten zien toen de mensen uit Syrië hier in de crisis opvang geplaatst moesten worden.”

Als de vluchtelingen in ons dorp zijn, zoekt De Genadebron vrijwilligers die hulp willen bieden. ,,Hierbij kun je denken aan mensen die willen iets creatiefs willen doen, die willen rijden, kunnen koken en willen helpen met uitdelen van goederen. Maar ook als je pastoraal sterk bent en je steentje wilt bijdragen of als je de mensen gewoon een warm welkom wil geven kan je je hier aanmelden.”

De gemeente Bunschoten is bereid circa 40 vluchtelingen op te vangen. Deze worden gehuisvest in de oude Calvijnschool en in een woning aan de Bisschopsweg.