Search
3°C
Deel dit artikel op social platform

Eerste weekend met vrije en verruimde sluitingstijden horeca

 

Dit weekend kan de horeca voor het eerst zijn deuren langer openhouden.

Een nipte meerderheid van de gemeenteraad – bestaande uit de coalitiepartijen CDA, CAP en VVD – ging recent akkoord met vrije sluitingstijden voor horeca in categorie II.

Dit houdt dat de ondernemers van Holle Wout en In het Feesthuis zelf mogen bepalen hoe laat zij hun ondernemingen sluiten. Andere horecagelegenheden (categorie I) kunnen uiterlijk om 3.00 uur hun deuren sluiten.

Voorheen moesten de horecagelegenheden die het betreft in de nacht van zaterdag op zondag om 2.00 uur hun deuren sluiten. Voor andere horecagelegenheden gold een sluitingstijd van één uur ‘s nachts.

De coalitie verwacht met het verruimen van de sluitingstijden de overlast te verminderen doordat de bezoekers geleidelijker de horecazaken verlaten en dat de uitgaansjeugd nu ze langer kunnen stappen meer in het dorp blijft.

De SGP en ChristenUnie zijn tegen de vrije en verruimde sluitingstijden. Zij vrezen een toename van drank- en drugsgebruik en verdere aantasting van de zondagrust. De SGP stapte om die reden uit de coalitieonderhandelingen.