Deel dit artikel op social platform

Evenementen mogen weer

Doordat bijna alle coronamaatregelen met ingang van 25 februari komen te vervallen, mogen ook weer evenementen georganiseerd worden.

Rugbyclub Spakenburg (RCS) is volop bezig met de voorbereidingen voor het rugbyfeest.

In 2020 en 2021 werd deze happening vanwege corona afgelast. Dit jaar gaat de rugbyclub er vol voor. Voorzitter Rikkert de Jong laat weten: ,,It giet oan” (het gaat door).

Op dinsdag 26 april is sportpark De Vinken dus weer het decor voor deze grootse happening.Voorafgaand aan het feest wordt ook weer het traditionele rugbytoernooi georganiseerd. Teams kunnen alvast in training gaan.

Een dag later is het Koningsdag. De verjaardag van koning Willem Alexander zal weer als vanouds worden gevierd. De oranjeverenigingen zullen alles in het werk stellen om er een groots feest van te maken.Ook de avondvierdaagse staat na twee jaar afwezigheid weer op het programma. Omdat de avondvierdaagse gelijk gepland stond met het schoolvoetbaltoernooi, is de datum gewijzigd naar maandag 9 mei tot en met donderdag 12 mei. De slotavond is dus dit jaar niet op vrijdag, maar op donderdag. ,,Op deze manier kunnen alle evenementen, waar de kinderen zo aan toe zijn, naast elkaar allemaal doorgaan!”, meldt de organisatie.

Voor de kinderen van de basisscholen zal er ook weer een sportdag worden gehouden.