Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Excelsior heeft nieuwe uniformen

Tijdens de rust van Eemdijk-IJsselmeervogels heeft Excelsior haar nieuwe uniformen gepresenteerd. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling om de oude uniformen, die meer dan twintig jaar gedragen werden, te vervangen door nieuwe, moderne uniformen.

Excelsior heeft als doel de traditionele optochten zoals lampionnenoptochten, sinterklaasintochten en avondvierdaagsedefilés een nieuwe impuls te geven. Deze traditionele optochten zijn namelijk de manier om veel verschillende soorten mensen bij elkaar te brengen en kenmerkend voor de Nederlandse cultuur.

In november 2022 is hiervoor een drumfanfare opgericht. Dankzij de drumfanfare neemt ieder lid van de vereniging nu deel aan de straatoptredens. Samen met de twirlers vormt de drumfanfare een unieke samenstelling op straat. Bij een nieuwe impuls hoort ook een nieuwe en frisse uitstraling. De uniformen zijn aangeschaft om naast de feestelijke muziek die hoort op straat, ook een feestelijke uitstraling te hebben.

De komende tijd zal de vereniging nog meer van zich laten zien in de nieuwe uniformen. Denk aan de optredens op Koningsdag en de Avondvierdaagse.