Deel dit artikel op social platform

Feestelijke opening nieuwe skatebaan

Half november vorig jaar is gestart met het vernieuwen van de skatebaan bij de Bikkersweg. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de nieuwe skatebaan feestelijk geopend op vrijdag 17 maart van 15.30 tot ± 17.30 uur.

Kinderen en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de opening van dichtbij mee te maken. Zij hoeven zich niet te vervelen die middag. Zo wordt er een clinic reerunning en een clinic step georganiseerd, vindt de officiële opening plaats door wethouder Peter van Asselt en kinderburgemeester Yilmaz Erdogan en komt Nine Yards langs om een skatedemo te geven aan alle aanwezigen.

Skates, skateboard en step

Hoewel de skatebaan om en nabij dezelfde oppervlakte heeft als voorheen, is de skatebaan nu volledig van beton (en dus geluidsarmer) en is de skatebaan door de verschillende hoogtes te gebruiken door veel leeftijdscategorieën én beginnende en meer gevorderde skaters. Daarnaast is de skatebaan te gebruiken door verschillende doelgroepen, zoals skates, skateboard en step.

Petitie

De nieuwe skatebaan is gerealiseerd naar aanleiding van een petitie die door een groep jongeren in 2021 is ingediend bij de gemeente Bunschoten. De gemeenteraad heeft in november van datzelfde jaar geld beschikbaar gesteld om de skatebaan te vernieuwen.