Search
18°C
Deel dit artikel op social platform

Fietser ernstig gewond bij aanrijding op rotonde

 

Op de rotonde De Kronkels/Westsingel is dinsdagmiddag een fietser ernstig gewond geraakt bij een aanrijding door een automobilist.

De fiets kwam bij de botsing onder de auto die ongeveer tien meter verder tot stilstand kwam.

Vermoedelijk is de fietser tegen de voorruit van de auto gekomen en over het dak van de auto heen gevlogen. In de voorruit van de auto zit een forse barst en in het dak een deuk.

Het slachtoffer ad duidelijk veel pijn. Omstanders hebben eerste hulp verleend. Voor het slachtoffer werd een ambulance opgeroepen. Ambulancemedewerkers zijn enige tijd bezig geweest om het slachtoffer te stabiliseren. Na ongeveer een half uur werd het slachtoffer met spoed op een wervelplank en vacuümmatras om zijn been naar het ziekenhuis vervoerd.

Agenten hebben een gedeelte van de weg afgezet met lint en pylonen. Het team van de verkeersongevallenanalyse (VOA) is opgeroepen om onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeval. Dit team van de politie kan onder andere onderzoeken of de bestuurder mogelijk te hard heeft gereden. Tijdens het ongeval was er een scherpe zon, het is dus aannemelijk dat de fietser te laat gezien is.

Enkele fietsers negeerde de afzetting van de politie. Hierdoor kunnen eventuele sporen verloren gaan. De politie heeft daarom een extra lint geplaatst, zodat de afzetting duidelijker is.