Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Fietser ernstig gewond na botsing tegen paal

Maandagmiddag 8 juli omstreeks 14:48 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Oostdijk. Het ongeval gebeurde net voor de overgang naar de Zeedijk. Een fietser botste tegen een paal die bedoeld is om automobilisten te weren. Mogelijk door de felle zon. Voor de paal liggen wel ribbels op de weg om fietsers te waarschuwen. De fietser viel door de botsing en raakte gewond.

Aanvankelijk werd gemeld dat het ongeval op de Smeerweg was gebeurd, maar het bleek op de Oostdijk te zijn. Bekenden van het slachtoffer, die samen met hem aan het fietsen waren, verleenden eerste hulp en belden de hulpdiensten. Meerdere ambulances werden opgeroepen, evenals een traumahelikopter. Het slachtoffer had vermoedelijk een gebroken heup.

Het slachtoffer werd in een ambulance geplaatst. Er werd een zogenaamde rendez-vous gedaan, waarbij de ambulance en de traumahelikopter een landingslocatie afspreken om snel samen te kunnen werken. Als locatie werd de Bonte Poort gekozen. Een trauma-arts onderzocht het slachtoffer, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd in de ambulance.

De politie keerde terug naar de Oostdijk waar nog bekenden van het slachtoffer stonden. Agenten hielpen bij de afhandeling van het ongeval. Tijdens het ongeval was ook schade ontstaan aan een hekwerk van gaas. Dit werd provisorisch gerepareerd met duct tape. De gemeente zal worden gebeld voor een definitieve oplossing.

De bekenden van het slachtoffer bleven wachten op de locatie van het ongeval totdat iemand de fietsen van het slachtoffer en van een andere bekende, die mee was gegaan in de ambulance, zou ophalen.