Deel dit artikel op social platform

Fietspad De Kronkels wordt herstraat

 

Het fietspad aan de westzijde van De Kronkels (aan de kant van De Vinken) wordt vanaf 31 oktober herstraat. De werkzaamheden duren naar verwachting tot vrijdag 25 november. Tijdens de werkzaamheden wordt het fietsverkeer omgeleid.

Op maandag 31 oktober wordt gestart tussen de Sint Nicolaashoofd en Lorentzweg, waarna de straatwerkzaamheden worden vervolgd tussen de Röntgenweg en de Marconiweg.

Mantelbuizen

Omdat binnenkort het middenspanningsnetwerk wordt verzwaard, worden mantelbuizen onder de bestrating aangelegd tijdens de werkzaamheden. Een mantelbuis is een holle buis waar kabels doorheen getrokken kunnen worden, zonder dat de bestrating eruit hoeft. Op deze manier wordt voorkomen dat het fietspad op korte termijn nog een keer open moet.

Omleiding fietsers

Tijdens de werkzaamheden tussen de Sint Nicolaashoofd en de Lorentzweg worden de fietsers omgeleid via de Westsingel en Fahrenheitweg/Copernicusweg. Tijdens de werkzaamheden tussen de Röntgenweg en de Marconiweg worden de fietsers omgeleid via de Bisschopsweg, Voltaweg en Edisonweg.