Deel dit artikel op social platform

Firefighter Stair Climb levert € 18.000,- op

 

Ter nagedachtenis aan de omgekomen brandweermensen en de slachtoffers van de 9/11 ramp in New York werd de Firefighter Stair Climb georganiseerd.

In het World Trade Center van Almere werden brandweermensen uitgedaagd om de zeshonderd treden, compleet in brandweerpak en ademlucht, omhoog te lopen. Plaatsgenoot Leon van de Deijssel was één van de organisatoren.

De opbrengst van dit evenement gaat naar Stichting Bevrijd van PTSS. Leon: ,,Mensen staan er vaak niet bij stil dat je als brandweerman vaak heftige en ingrijpende gebeurtenissen meemaakt. Gebeurtenissen die je niet altijd zomaar van je af kunt schudden. Soms blijven deze gebeurtenissen je achtervolgen. Dat heeft weer een grote impact op het verwerkingsvermogen. Daarom steunen wij, van Firefighter Stair Climb de Stichting Bevrijd van PTSS, omdat zij zich inzet voor alle hulpverleners. Zij zijn er om mensen en onze collega’s te helpen. Zodat mensen weer kunnen leven in plaats van ‘overleven’. Door nu aandacht te vragen voor PTSS hopen we dat er ook bij de brandweer meer mensen durven op staan om hulp te gaan vragen.”

Het evenement leverde € 18.000,- voor Stichting Bevrijd van PTSS.