Deel dit artikel op social platform

Fors uitslaande brand verwoest schuur in Verdistraat (+ video)

Er is vannacht rond 01.30 uur een brand ontstaan in een schuur bij een woning aan de Verdistraat.

Een persoon was om hulp aan het roepen voor aankomst van de brandweer. Er waren ook knallen te horen en veel buurtbewoners werden hiervan wakker. Eén van de buurtbewoners deed in zijn nachtkleding een poging om de brand met een emmer en slootwater te blussen, maar de brand was toen al uitslaand. Uiteindelijk werd door een andere buurtbewoner ook een tuinslang te voorschijn gehaald.

 

Bij aankomst van de brandweer werden de buurtbewoners verzocht om te stoppen met blussen, want als er een gasfles in de schuur aanwezig was, zouden ze gewond kunnen raken.

 

Ook veel bewoners van het naastgelegen appartementencomplex Aida waren wakker geworden. Ze kwamen naar buiten om te kijken. Veel bewoners kozen ervoor om uit voorzorg hun auto te verplaatsen en neer te zetten op het parkeerterrein bij Sportcentrum Agilitas. Richting het appartementencomplex trokken flinke rookwolken.

 

De locatie van de brand lastig te bereiken. Op meerdere plekken stonden paaltjes. In eerste instantie werd daarom ook een brandslang door het woonhuis gerold. Al snel werd de brand opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. Extra brandweervoertuigen werden daarom opgeroepen en de brand kon toen ook bestreden worden vanaf de achterzijde.

 

Bewoners van de woning, waaronder meerdere jonge kinderen, werden opgevangen door de politie. Zij hebben enige tijd in een politiebus gezeten om bij te komen van de schrik. De kinderen hebben een troostbeer aangeboden gekregen. Er is, tot zover bekend, niemand gewond geraakt

 

Brandweerlieden zijn enige tijd bezig geweest met blussen. De schuur heeft forse schade opgelopen en moet als verloren worden beschouwd. Mogelijk hebben de naastgelegen schuren ook schade. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is op dit moment nog niet bekend.