Search
18°C
Deel dit artikel op social platform

Fraaie opbrengst collecte Diabetes Fonds

134 collectanten gingen in de week van 30 oktober tot en met 4 november op pad voor het Diabetes Fonds. Gezamenlijk haalden zij met de collectebus € 11.744.00 op waarvan € 1.849.00 met de persoonlijke QR-code.

,,Alle collectanten bedankt voor jullie goede inzet!”, zegt collecteleidster Reinie ter Beek namens alle wijkhoofden. Het opgehaalde geld gaat naar onderzoek om diabetes te genezen, beter te behandelen of te voorkomen.

Het Diabetes Fonds: ,,Wij zijn onze duizenden vrijwilligers enorm dankbaar dat zij de straat zijn opgaan om te collecteren voor het Diabetes Fonds. Diabetes is helaas een groeiende ziekte. Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Geld voor onderzoek en voorlichting is dus keihard nodig om onze missie ‘iedereen vrij van diabetes’ te realiseren.”

Veel mensen denken dat diabetes wel meevalt, maar helaas kan het ernstig zijn. Regelmatig afwijkende bloedsuikerwaardes kan bij diabetes leiden tot complicaties zoals blindheid, uitval van nieren, schade aan hart- en bloedvaten en zenuwstelsel.

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient zonder diabetes en de complicaties ervan. Daarom maakt het Diabetes Fonds zich sterk om nu de kwaliteit van leven te verbeteren en diabetes te voorkomen en in de toekomst deze ziekte te genezen. Hiervoor financiert het fonds wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en genezing. Om zo mensen met diabetes hun vrijheid terug te geven.

Wilt u zich nog opgeven voor collectant of wijkhoofd dan kunt u contact opnemen met Reinie ter Beek tel. 06-25488144.

Geven kan altijd

Mocht u de collectant aan de deur hebben gemist, dan kunt u ook een bijdrage leveren aan de genezing van diabetes door te doneren in de online collectebus via www.diabetescollecte.nl/diabetes-fonds. Of op bankrekening
nr. NL81 ABNA 0707070805 t.n.v. het Diabetes Fonds in Amersfoort.