Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Geheimzinnige Basia maakt opnieuw kunstwerk

 

De afgelopen dagen is de onbekende kunstenaar Basia opnieuw bezig geweest met het maken van een kunstwerk bij jongeren ontmoetingsplek (JOP) bij ‘t Kleine Zeetje.

Het werk is in meerdere stappen gemaakt. Niemand weet op welke dagen en/of nachten er aan het kunstwerk is gewerkt. In oktober was er op deze plek ook al een kunstwerk aangebracht.

De JOP ziet er al een lange tijd niet meer netjes uit. Alle wanden waren beklad met graffiti en er stonden teksens op die als kwetsend konden worden ervaren. De kunstwerken zijn dus eigenlijk een flinke verbetering. Deze nieuwe creatie is – net zoals de vorige keer – een gezicht. Dit keer een gezicht van een persoon die met een felle blik kijkt.

Wie kunstenaar Basia precies is, is nog steeds niet bekend. Zijn naam is wel bekend, omdat deze bij de kunstwerken staat. Basia is een naam die voornamelijk veel voorkomt in Polen. De kans is dus groot dat het werk is gemaakt door een Poolse inwoner.

In maart werd het eerste kunstwerken van Basia ontdekt in het openbaar. Die waren toen geplaatst bij de JOP bij de skatebaan. Dit betroffen kleinere werken ter grootte van een A4. Inmiddels zijn deze werken niet meer zichtbaar.