Deel dit artikel op social platform

Gemeentelijke handhaver maakt overlastgever wakker

 

Er werd gisteren een man aangetroffen op een bankje aan het Zeilmakersplein. De man was niet goed bij kennis, maar had wel een goede ademhaling. Mogelijk was hij onder invloed.

Voorbijgangers maakten zich zorgen over de situatie van de man en hebben contact opgenomen met de hulpdiensten. Vervolgens hebben ze man ook in een stabiele zijligging gelegd.

Uiteindelijk werd besloten om de politie in te zetten. Ondertussen hadden de gemeentelijke handhavers ook een melding ontvangen. De gemeentelijke handhavers waren als eerst aanwezig. Zij hebben geprobeerd de man wakker te krijgen. Nadat de man enkele keren weer in slaap viel, werd hij uiteindelijk wakker. Een handhaver is in gesprek gegaan met de man.

Gedagvaard

Na enige tijd was ook de politie aanwezig. De man had geen paspoort bij zich. De desbetreffende Poolse man heeft al vaker voor inzetten van de hulpdiensten gezorgd. Agenten hebben hem een adres gegeven voor verdere hulp. Vermoedelijk betrof dit het adres van een daklozenopvang. Terug naar Polen is niet mogelijk voor de man. De man is gedagvaard en zal zich vanwege een eerder incident moeten verantwoorden in de rechtbank. Buurtbewoners vertelden dat de man bijna dagelijks voor overlast zorgt. Nadat de hulpdiensten weg waren heeft een omstander nog enige tijd gepraat met man.