Deel dit artikel op social platform

Gezellige drukte bij opening van nieuwe skatebaan

Het was vanmiddag flink druk bij de opening van de nieuwe skatebaan aan de Bikkersweg. Ook veel ouders waren aanwezig om een kijkje te nemen.

Voor de aanwezigen werden verschillende clinics gehouden. De opening werd verricht door wethouder Peter van Asselt en kinderburgemeester Yilmaz Erdogan, die beide een toespraak hielden. Van Asselt sprak over een geslaagd project en vertelde verder dat de gemeente streng zal optreden bij vernielingen. De kosten hiervan zullen verhaald worden op de ouders. Nog voor de opening was de skatebaan al beklad, maar de daders zijn inmiddels bekend en zullen de kosten moeten vergoeden.

Alle aanwezigen waren blij met het eindresultaat. De nieuwe skatebaan is volledig van beton en daardoor fijne voor gebruikers. De nieuwe skatebaan is tot stand gekomen door een petitie die in 2021 werd ingediend door een groep jongeren bij de gemeente Bunschoten. Deze jongeren waren ook aanwezig. Zij vonden de oude baan onveilig en er gebeurden vaak ongelukken. Ongeveer 1500 personen hebben de petitie getekend. De gemeenteraad heeft in november van datzelfde jaar geld beschikbaar gesteld om de skatebaan te vernieuwen. Aan het einde van de middag werd er ook nog een skatedemo gehouden door Nine Yards.